Partners

Samenwerking is de sleutel tot succes. Stichting Dutch Fair Innovation werkt nauw samen met verschillende partners:

Wagagai

Wagagai Ltd. is een stekkenkwekerij in Wakiso, zes kilometer van Entebbe en dichtbij St. Dennis. Wagagai is in 1998 gestart als rozenkwekerij. In de loop der jaren ontwikkelde het bedrijf zich als een volwaardige stekkenkwekerij voor de Beekenkamp Groep (Deliflor) en Selecta One. Wagagai is de grootste werkgever en grootste exporteur in Oeganda in de bloemensector, met 37 hectare kassen en meer dan 2000 medewerkers. Wagagai breidt zich nog steeds uti en maakt gebruik van moderne technologie en Maatschappelijk Verantwoord Ondernemen staat hoog op de agenda. Wagagai ondersteunt diverse initiatieven van de lokale gemeenschap. En zijn zij ook zeer geïnteresseerd in het ondersteunen en verkennen van samenwerking met het St. Dennis Vocational Training Center. Op hun website leest u meer over het bedrijf.

Experi-box

Experi-box – Edward Wolfs
Experi-box is een Nederlandse stichting die internationaal functioneert en is op 28 juni 2013 opgericht. Het doel van de stichting is het bevorderen van onderzoek naar laboratoriumwerk en het ontwikkelen van praktische lessen voor de vakken natuurkunde, scheikunde en biologie (wetenschap) in ontwikkelingslanden. De stichting probeert dit te realiseren door onder andere de ontwikkeling van onderwijsmaterialen voor ontwikkelingslanden te ontwikkelen en daar te implementeren.

Uganda Hilfe

Ugandahilfe
De Parochie Heilig Geist in Rauhenebrach, Duitsland is de Stichting Hilfe Oeganda gestart. In 2013 zijn ze gestart met de bouw van een school in St.Dennis en elk jaar brengen de parochianen een bedrag bij elkaar om het schoolgebouw verder af te kunnen bouwen.

Wilde Ganzen

De armoede in de wereld is de reden dat Wilde Ganzen bestaat. Ze zijn geraakt door het onrecht en het leed dat armoede veroorzaakt. Daar iets aan doen is wat hen drijft.

Wilde Ganzen zet zelf geen projecten op, zij steunen initiatieven van aanpakkers: mensen die een probleem zien, concreet aan de slag gaan, volhouden en zorgen dat je écht resultaten boekt waar mensen profijt van hebben. Deze kleine projecten worden altijd opgezet door lokale mensen samen met ondernemende Nederlanders.

Wilde Ganzen is per 13-01-2021 een samenwerkingsovereenkomst aangegaan met Dutch Fair Innovation en St. Dennis Vocational School.

Gered Gereedschap

Stichting Gered Gereedschap biedt praktische ontwikkelingshulp door het inzamelen, opknappen en versturen van gereedschap naar ontwikkelingslanden. Met gerecycled handgereedschap, naaimachines en werkplaatsmachines helpt Gered Gereedschap technische scholen en startende ondernemers.
Stichting Gered Gereedschap is een vrijwilligersorganisatie en hun drie belangrijkste pijlers zijn zelfredzaamheid, duurzaamheid en participatie.

Radboud Universiteit

Community Outreach Project (COP)

Als onderdeel van haar lesprogramma biedt de RU het vak Community Outreach Project aan waarin de studenten leren hoe ze een internationaal project moeten opzetten en uitvoeren. Ze doen dit door een project in een ontwikkelingsland uit te voeren. Bij COP-projecten speelt heel vaak onderwijs aan kansarme jongeren, of specifiek op vrouwen gerichte varianten, een hoofdrol. Daarbij spelen de onderwerpen (1) basisvaardigheden ICT en (2) opstellen van een bedrijfsplan (voor een SME) een centrale rol.